Owsianka marchewkowa z masłem orzechowym, orzechami laskowymi, bananem i rodzynkami
Przepis:
6 łyżek płatków owsianych
szklanka mleka
1 marchewka
garść orzechów i rodzynek
duża łyżeczka cynamonu
cukier do smaku
Płatki zalewamy mlekiem na przynajmniej 15 minut do napęcznienia, a nastepnie gotujemy z pozostałymi skłądnikami do zgęstanienia, oprócz orzechów, które dosypujemy tuż przed podaniem. Podajemy z ulubionymi dodatkami!
Najlepsza, poimprezowa, chrupiąca i cynamonowa! Dzisiaj moja ukochana marchewkowa owsianka i to jeszcze z masłem orzechowym, bo po prostu tryskam energią! Na prawdę, nie może być nic lepszego, a pomyśleć, że kiedyś nie mogłam się do niej przekonać.
Wczoraj byłam na najlepszej imprezie w swoim życiu, nie pamiętam, kiedy byłam taka szczęśliwa, żadnych zmartwień, tylko szaleństwo! :D
Zauważyliście, że już dobijam do 100. wpisu? Jestem z siebie dumna! :D
Wygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńsuper :)!
UsuńMarchewkowa jeszcze przede mną! Idealna miseczka :)
OdpowiedzUsuńnie masz na co czekac :)!
UsuńMarchewkowej jeszcze nie próbowałam, zdecydowanie muszę ją przyrządzić w najbliższym czasie! :)
OdpowiedzUsuńnaprawdę polecam :)
Usuńjadłam i potwierdzam - marchewka w owsiance sprawdza się idealnie :)
OdpowiedzUsuńimprezowiczka z krwi i kości :*
haha <3
UsuńUwielbiam marchewkową!
OdpowiedzUsuńA w połączeniu z kokosem-to dopiero obłęd :)
o, jeszcze nie próbowałam, ale brzmi ciekawie! :D
UsuńJejku bardzo przypadala mi do gurtu ta owsianka <3 ! Super ze dalas przepis :) !
OdpowiedzUsuńjejku, jak miło <3
Usuńmarchewkowa to chyba moj aulubiona! :) muszę do niej wrócić :>
OdpowiedzUsuńja nigdy nie mogę się zdecydować na faworyta :D
Usuń