Omlet ricottowy podany z ziarenkami, musem z ricotty, masłem orzechowym i bananem
Ale on był dobry! Tak, wiem, lubię się przechwalać, no ale co poradzę, że wyszedł mi taki puszysty? :D
Ricotta na słodko, ubita z cukrem pudrem naprawde do siebie pasuje. W sumie, ricottę kocham pod każdą postacią. Szkoda, że właśnie wykorzystałam jej resztki z lodówki. :) Trzeba zrobić zapasy i to duże!
Od wczoraj zaczęłam moją pracę redaktorki w gazetce szkolnej, chętnie zajęłabym się działem kulinarnym, ale chyba nie każdy podziela moje (NASZE :D) śniadaniowe zainteresowania. W każdym razie, jestem zwarta i gotowa do działania!
A dzisiaj na 4 lekcje do szkoły i o 11.30 do domu, mogło być lepiej? :D
A podasz przpeis? Jestem ciekawa tego omletu :)
OdpowiedzUsuń2 jajka
Usuń2 łyżki mąki
100 g ricotty
Szczypta soli
Łyżeczka cukru waniliowego
Łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubićna sztywno z solą i pomieszac z reszta wczesniej polaczonych skladnikow, gotowe :)
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńNo jak coś jest takie dobre to pochwalić się wręcz należy! :)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńJa też chcę takiego omleta! Wygląda mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńchętnię zrobię :D
Usuńoj, ten z ricotty jest przepyszny :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie :D
Usuń